_DSC0359 (2)Kompanije jesu sastavni deo zajednice i kao takve utiču na njen ekonomski i društveni razvoj. Aktivnosti vezane za razvoj zajednice obično čine najvidljiviji aspekt društveno odgovornnog poslovanja kompanija. One se odnose na način na koji kompanija zapošljava, kupuje, jača ekonomiju i kvalitetživota svog neposrednog okruženja, stvarajući nove prilike za razvoj uspešne zajednice. Projekti iz ove oblasti zavise od direktne interakcije između kompanija i zajednice i temelje se na iskustvu kompanija o potrebama i problemima sa kojima se suočava lokalna zajednica.

Forum poslovnih lidera Srbije okuplja kompanije na rešavanju problema lokalnih zajednica u kojima posluju, obezbeđujući najveći mogući efekat u zajednici koji sinergija i zajedničko delovanje donose.

U tom cilju, Forum sprovodi program volontiranja zaposlenih. Ovaj program pokrenut je sa ciljem da promoviše, poveća obim i kvalitet angažovanja zaposlenih u lokalnim zajednicama u Srbiji ioslanja se na iskustva međunarodnog programa ENGAGE.