Smart kolektiv i Forum poslovnih lidera, kao partneri organizacije CSR Europe za Srbiju, organizuju nacionalni izbor za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo. Ova prestižna nagrada pruža vam jedinstvenu mogućnost da na nacionalnom i na evropskom nivou promovišete vaša CSR partnerstva.

Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo u Srbiji biće otvoren od 14. decembra 2012 do 14. februara 2013. godine. Bez obzira da li ste malo ili srednje preduzeće koje je u partnerstvu sa jednom neprofitnom organizacijom, ili velika kompanija koja sarađuje sa velikim brojem zainteresovanih strana, pozivamo vas da predstavite rezultate i pozitivne promene koje je vaša saradnja proizvela u društvu i u samoj kompaniji. Za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo možete konkurisati sa projektima iz sve četiri oblasti društveno odgovornog poslovanja: radno okruženje, tržište, životna sredina i lokalna zajednica.

Evropska nagrada za CSR partnerstvo na nacionalnom nivou se dodeljuje u dve kategorije:

Nagrada za malo i srednje preduzeće
Nagrada za veliku kompaniju
Prijavljene projekte ocenjuje nezavisni žiri, sastavljen od predstavnika biznis sektora, javnih i međunarodnih institucija, i neprofitnih organizacija.

Uspeh pobedničkih projekata biće proslavljen na nacionalnoj ceremoniji dodele nagrade u aprilu 2013, kao i na zajedničkoj evropskoj ceremoniji koja će biti održana u Briselu u junu 2013. godine, u organizaciji Evropske komisije. Ovom prilikom će pobednicima iz svih 28 zemalja u kojima se konkurs organizuje biti uručena posebna priznanja Evropske komisije.

Evropska nagrada za CSR partnerstvo se prvi put dodeljuje, sa ciljem da

Doprinese vidljivosti dobrih CSR praksi i podigne svest o pozitivnoj ulozi koju poslovni sektor može imati u društvu
Istakne najbolje evropske projekte međusektorske saradnje
Pojača razmenu dobrih CSR praksi širom Evrope
Podstakne saradnju u oblasti društveno odgovornog poslovanja
Kreira inovativna rešenja za pitanja održivog razvoja

Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo organizovan je u 28 zemalja, uz podršku Evropske komisije. U implementaciji konkursa učestvuje 29 nacionalnih partnerskih organizacija, na čelu sa organizacijama CSR Europe i Business in the Community. Informacije o zemljama u kojima će nagrada biti dodeljena, i organizacijama koje sprovode konkurs možete pronaći ovde.