Nagrade za korporativno volontiranje za. godinu uručene su u četvrtak 27. septembra na svečanom događaju u O.U.R. baru u Beogradu.

Ovogodišnji dobitnik prestižnog priznanja u kategoriji Najbolji program volontiranja je Societe Generale Srbija za program “Inkluzivna akademija”, koji se sprovodi da ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući da unaprede svoje veštine i podignu kapacitete za zapošljavanje.

Kompanija GlaxoSmithKline Srbija i Crna Gora dobitnik je nagrade u kategoriji Razvoj zaposlenih, za program “Orange Day” koji, pored doprinosa lokalnoj zajednici, pruža zaposlenima u ovoj kompaniji mogućnost za razvoj ličnih i profesionalnih veština.

U kategoriji Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, koja nagrađuje uspešna partnerstva između kompanija i neprofitnih organizacija pri sprovođenju programa volontiranja, dobitnici su Credit Agricole Srbija i Metro Cash & Carry za zajednički program “Magični doručak”, koji se sprovodi u partnerstvu sa organizacijom Banka hrane i skreće pažnju na neophodnost inkluzije dece sa posebnim potrebama u društvo.

Pored ovih kategorija, povodom. godine koja je od strane Evropske komisije proglašena Evropskom godinom aktivnog starenja, posebno priznanje dodeljeno je kompaniji Mercator-S, za program „Sajam stvaralaštva starih – Dodati život godinama“, koji omogućava i promoviše uključenost najstarijih članova zajednice u društvene sadržaje.

Ceremonija uručenja Nagrade za korporativno volontiranje imala je i humanitarni karakter – rukovodioci u kompanijama članicama Foruma poslovnih lidera su zajedno sa barmenima O.U.R. bara pripremali osveženja za sve prisutne, a prilozi koji su ovom prilikom sakupljeni donirani su Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu, povodom 1. oktobra,Međunarodnog dana starih.

Fotografije sa događaja možete pogledati ovde.
O dobitnicima Nagrade odlučivao je stručni žiri. Članovi žirija bili su:

Radmila Bukumirić Katić, pomoćnica ministra, Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije,
Dragana Roter Crkvenjakov, članica UO Foruma poslovnih lidera i Rukovodilac korporativnih komunikacija u Kompaniji Vip mobile,
Suzana Krstić, menadžerka Grupe “Hajde da… “
Nebojša Rako, direktor Asocijacije HR profesionalaca
Bogdan Gavanski, v.d. šefa misije Instituta za održive zajednice.
Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se s ciljem da se nagrade i promovišu one kompanije koje ulažu u lokalnu zajednicu kroz lično angažovanje svojih zaposlenih razvijajući tako konstruktivna partnerstva sa organizacijama i institucijama u lokalnoj zajednici i istovremeno, veštine svojih zaposlenih.