Nakon što je 2009. godine uspešno pokrenuta zajednička godišnja volonterska akcija „Naš Beograd“, koja je mnoge kompanije inspirisala da ovakve akcije redovno i samostalno organizuju, Forum poslovnih lidera uvodi program individualnog volontiranja, kroz koji će zaposleni u kompanijama članicama „investirati“ svoja specifična znanja i iskustva u lokalnu zajednicu.

Najvredniji resurs svake kompanije su njeni zaposleni. Istovremeno, njihova znanja i veštine najvredniji su resurs koji kompanija može da stavi na raspolaganje lokalnoj zajednici. Zbog toga smo pokrenuli formiranje baze volontera koji žele da odvoje nekoliko sati mesečno i svoja stručna znanja upotrebe za pomoć neprofitnim organizacijama.

U prvoj fazi programa učestvuje deset neprofitnih organizacija, koje se bave različitim društvenim temama: inkluzijom osetljivih grupa, zaštitom životne sredine, obrazovanjem. Listu organizacija koje učestvuju u programu možete preuzeti ovde. Volonteri se na osnovu svojih interesovanja opredeljuju za organizaciju u kojoj žele da se angažuju, navodeći svoje stručne veštine i broj sati koji na mesečnom nivou žele da posvete volontiranju.

Program „Banka vremena“ pruža vam priliku da lično doprinesete rešavanju nekog od društvenih problema do kojih vam je stalo – a to je osećaj koji je dragocen i nezamenljiv. Osim toga, trajno volontersko angažovanje u nekoj neprofitnoj organizaciji način je da istovremeno doprinosite i učite, upoznajući nove situacije i novo okruženje, različite od onih sa kojima se svakodnevno susrećete na poslu.