Preko pet stotina zaposlenih iz petnaest najvećih međunarodnih i domaćih kompanija volontiralo je u okviru današnjeg događaja „Naš Beograd“ kako bi pomogli lokalnim organizacijama i instucijama socijalne zaštite.

U okviru ove tradicionalne akcije zaposleni, bez obzira na pozicije u svojim kompanijama, na 10 lokacija širom grada uključujući i Beogradskuj tvrđavu, farbali su klupe, uređivali dvorišta različitih ustanova, čistili priobalje Velikog ratnog ostrva i družili se sa decom bez roditeljskog staranja. Akcija “Naš Beograd” održana je po treći uzastopni put u organizaciji Foruma poslovnih lidera, a u saradnji sa SMART Kolektivom i Institutom za održive zajednice i uz podršku Grada Beograda i Americke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Akciju su svojim učešćem podržali Meri Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji, Majkl Devenport, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Suzan Fric direktorka USAID misije u Srbiji i Gustavo Navaro, predsednik Foruma poslovnih lidera i direktor Holcima, kao i direktori kompanija Eurobank EFG Filipos Karamanolis, Nestle Adriatik Sedrik Boem, Ernst&Young Stiven Fiš i Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić.

Ove godine Naš Beograd je deo međunarodne Give and Gain kampanje u okviru koje je 15.400 zaposlenih volontiralo u 15 zemalja širom sveta.

Kompanije koje su učestvovale u akciji su VIP, Atlantik Grupa, Državna lutrija Srbije, Coca-Cola Hellenic, Societe Generale Banka, U. S. Steel, Banka Intesa, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, Holcim, Aktavis, Nestle Adriatik, Eurobank EFG i Gradske pijace, a akciji su priključili i volonteri Američke ambasade u Beogradu, USAID-a, ambasade Velike Britanije, Instituta za održive zajednice, Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva. Naš Beograd 2011. pomogao je: Domu za decu bez roditeljskog staranja “Jovan Jovanović Zmaj”, Kreativno edukativnom centru za mentalno nedovoljno razvijene osobe – KEC MNRO, Osnovnoj školi za zaštitu vida „Dragan Kovačević”, Beogradskoj tvrđavi, Velikom ratnom ostrvu, Domu penzionera Bežanijska kosa, Teatru na Savi, Društvu za pomoć MNRO Stari grad „Živimo zajedno“, Osnovnoj školi “Dušan Dugalić”, specijalnoj školi za decu ometenu u razvoju, i projektu Liceulice.